• Gratis levering v.a. € 50,-
  • Levering binnen 48u
  • Bezoek onze showroom
  • Snelle service
  • Altijd scherp geprijsd

Kies uw categorie Kies uw categorie

Verfijnen Verfijnen

Eetstoelen voor kookeilanden

Een kookeiland of vrijstaand eiland is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Het is praktisch om mee te werken en sluit open keukens af van de woonkamer.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke smaak kan je de zitplaatsen integreren in het eiland. Als je kiest voor zitplaatsen aan het eiland, dan is het belangrijk dat je er een mooie bijpassende hoge kinderstoel bijplaatst.

Een gewone kinderstoel is namelijk niet hoog genoeg voor het kookeiland.

In dit artikel vind je enkele belangrijke aandachtspunten en nuttige afmetingen die kunnen helpen bij het kiezen van een hoge kinderstoel.  

Hoge kinderstoel kookeiland

Je maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden als de kinderstoel goed past bij het kookeiland. 

Om te bepalen welke kinderstoel geschikt is voor het kookeiland, is de hoogte van het kookeiland bepalend. De ideale hoogte van een keukeneiland of kookeiland is als volgt:

  • 90 cm (bij gebruik van barkrukken en een kookplaat)

Extra hoge kinderstoel

Een extra hoge kinderstoel  zorgt ervoor dat ook je kindje op de juiste hoogte aan het eetgedeelte van het keukeneiland zit. Zorg er dus voor dat je een extra hoge kinderstoel aanschaft voor bij het kookeiland. Het zitgedeelte moet dan in ieder geval een stukje hoger zijn dan de 52 en 54 cm van een reguliere kinderstoel.

In het geval je een hoge kinderstoel voor aan de bar van een keukeneiland zoekt, kun je kiezen voor een verstelbare of een niet-verstelbare hoge kinderstoel.  Kijk de maximale hoogte in ieder geval goed na, zodat je weet dat de kinderstoel ook echt past bij.

EVOLU hoge kinderstoel

De EVOLU hoge kinderstoel is een mooie eigentijdse design kinderstoel die uitstekend past bij een keukeneiland. Deze hoge kinderstoel past namelijk aan een keukeneiland van 90 cm. Verder is deze kinderstoel gemakkelijk aan te passen naar een standaard tafelhoogte van 75 cm en ook naar een kindertafeltje van 50 cm