• Gratis levering v.a. € 60,-
  • Levering binnen 48u
  • Bezoek onze showroom
  • Snelle service
  • Altijd scherp geprijsd

Verfijnen Verfijnen

Autostoelen groep I

Autostoel 9 tot 18 kg (groep 1)

Ben je op zoek naar een autostoeltje voor je kindje? Dan ben je bij BabyBaby op het juiste adres. Houdt er rekening mee dat je een stoeltje kiest dat groot genoeg is voor je kind. Door de autostoeltjes te verdelen in verschillende groepen wordt voorkomen dat je een verkeerd autostoeltje aanschaft.

Veiligheid staat voorop

Alle autostoeltjes van BabyBaby hebben één van deze labels.

Op deze sticker staat het maximale gewicht waarvoor het autostoeltje geschikt is.

Sinds maart 2006 is een Europees goedgekeurd autostoeltje of zitverhoger verplicht voor alle kinderen onder de 1.35 meter.

Autostoelen of zitverhogers die Europees goedgekeurd zijn, zijn voorzien van het keuringslabel ECE R44/03 of ECE R44/04.

Groep 1 is geschikt voor kinderen vanaf circa 9 maanden tot 3,5 jaar (9-18 kg).

Als de bovenkant van het hoofdje boven de hoofdsteun van de rugleuning uitkomt is je kindje toe aan het volgende autostoeltje. Dit wordt dan een groep 2/ 3 of een groep 1/2/3 autostoeltje. Handig, een stoeltje dat met je kindje meegroeit. De groep 1/2/3 autostoeltjes zijn te gebruiken vanaf circa 9 maanden tot 12 jaar.

Het veiligst op de achterbank

De beste plaats voor een autostoel is achter in de auto. De groep 1 autostoelen worden met de rijrichting mee geplaatst. Enkele stoeltjes kunnen tegen de rijrichting in worden geplaatst. De klap wordt dan opgevangen door de rug en niet door de nek.

Isofix systeem of autogordel

Een autostoel kan op twee manieren bevestigd worden, namelijk met een 3-punts autogordel of met het Isofix systeem. Een eenvoudig systeem dat in de meeste auto’s aanwezig is. Aan de achterkant van het autostoeltje zitten twee haken en tussen de rugleuning en de zitting in de auto zitten twee bevestigingspunten. Eén klik en het autostoeltje staat muurvast.